|  Linz  |  Történet  |  Közlekedés  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Gasztronómia  |  Látnivalók  |  Galéria  |  Térkép  |

 

 

 
 
 
Gasztronómia

Az étlap végigtekintése során azt vehetjük észre, hogy nagyon sok a disznóhúsból készült étel, valamint sokszor a friss disznóhúst meg is füstölik, így éri el az alapanyagként történő felhasználás formáját.

Linzi menü: savanyú káposzta hússal és krumplival (Flickr by fotoosvanrobin)

  Jellegzetes linzi ételkülönlegesség a Sauerkraut, a savanyú káposzta, melyet füstölt disznóval tálalnak, valamint a gombóc. A tartományban minden évben megrendezik a gombóc ünnepét, mely során megkóstolhatjuk a különböző módon elkészített gombócos ételeket.


 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Linz